1
מה ששאל בכף של בשר אם משערין לפי ערך המדומע מכח המים או לא. הנה בזה אני נוהג כך דודאי הי' ראוי לשער לפי המדומע אך לפעמים נוגע הכף בגוף הבשר עצמו גם לפעמים הוי הרוטב שומן למעלה והוי כולו שומן ולכך אני מורה לפי הענין אם אין בו צד קולא כגון שנתחב לחלב ממש אם משער בכל הכף כפי מה שנתחב אבל אם הוי בו צד קולא כגון שיש בקדרה שאר מינין רק דנשתמש בו תחלה חלב דאז יש צד קולא מכח דעת המתירין דהוי נ"ט בר נ"ט ומכ"ש אם הקדרה אב"י לענין להחמיר לנער המאכל כיון שהוא ב"י בזה אני פוסק לפי המדומע כן אני נוהג: